Pagina Principala | Service Calculatoare | Interventii PC | Cablare Structurata | Consultanta IT | Instalare Soft | Devirusare PC | Produse | Contact

Cablare structurata

Cablarea structurata este fundatia unei retele performante precum si investitia principala de care depind celelate echipamente de retea. Este bazata pe faptul ca o retea de cabluri de comunicatie reprezinta o parte integranta a infrastructurii cladirii si drept urmare trebuie sa aiba o viata de cel putin 15 ani. Fiind independenta de aplicatie, ea trebuie sa ofere suportul necesar obtinerii unei performante maxime pentru fiecare aplicatie, fie ca avem de-a face cu voce, date sau imagini.

Sistemul de cablare structurata va reduce simtitor costul pe termen lung al cablarii pentru comunicatii a cladirii prin eliminarea necesitatii de a instala noi cabluri si echipamente de fiecare data cand utilizatorul isi schimba locul de munca. In plus este furnizata o interfata utilizator asemanatoare cu priza electrica, usor de folosit.

Transmiterea datelor si informatiilor intre diversele departamente ale intreprinderilor industriale este esentiala pentru implementarea unui sistem managerial eficient.

Firma noastra va sta la dispozitie cu o echipa de specialisti pentru realizarea cablajului structurat de date si telefonie.


Va prezentam in continuare componentele de baza ale unei arhitecturi de cablare structurata :

O zona in care reteaua de cabluri se conecteaza la echipamentele active.
Este recomandat ca acesta zona sa fie concentrata, impreuna cu echipamente active, intr-unul sau mai multe RACK-uri (dulapuri metalice special proiectate in acest scop).

 

In interiorul acestora se asigura o buna conectare intre elementele active si mediul de transmisiune prin intermediul unor patch panel-uri. Ele asigura si posibilitatea depanarii si reconfigurarii rapide si in conditii de deplina siguranta. Veti putea efectua in acest fel orice modificari in cel mai mic interval si fara investitii suplimentare.

 

 

Mediul de transmisiune intre elementele active ale retelei si periferice.
Acesta este constituit din cabluri (sau alte medii de transmisiune) si distribuit in cladire. Fie ca este aplicat aparent sau ascuns in spatele peretilor falsi mediul de transmisiune trebuie configurat pentru o functionare cat mai indelungata si fara erori. De aceea tipurile de cablu si traseele folosite trebuie alese cu mare grija tinand cont de capacitatile de transfer si toate perturbatiile externe ce pot aparea (cimpuri electromagnetice puternice, solicitari mecanice etc.).

Prizele – Legatura dintre mediul de comunicatie si echipamentul periferic.
Aceasta este componenta retelei prin intermediul careia echipamentele periferice se conecteaza la echipamentele active ale retelei. Alegerea prizelor implica luarea in calcul a capacitatilor de flux de date pe care dispozitivele periferice le cer si solicitarilor mecanice la care trebuie sa faca fata.

Pentru alte detalii va rugam sa ne contactati.

 

Administrare retele calculatoare Service calculatoare Interventii Cablare structurata Consultanta
Instalare soft Devirusare Produse Contact

© 2005 - DigiTech Solutions. Toate drepturile rezervate.